Eduskunnassa perustettiin kansanedustajien sisäilmaryhmä

Tiedote 4.5.2017

Eduskunnassa perustettiin 3.5.2017 kansanedustajien sisäilmaryhmä. Taustalla on huoli siitä, että kymmenet tuhannet, kenties sadat tuhannet suomalaiset saavat sairausoireita sisäilmasta kodeissa, kouluissa ja työpaikoilla. Kansanedustajien sisäilmaryhmä aikoo pureutua ongelman molempiin puoliin: rakennuksiin ja ihmisiin.

Ryhmä haluaa vauhdittaa toimia, joilla varmistetaan, että Suomessa rakennettavat talot ovat ”terveitä” eli niissä ei ole kosteusvaurioita eikä muutakaan, mikä on omiaan vaarantamaan terveyden. Ryhmä haluaa edistää tiedon levittämistä kuntiin siitä, miten rakennuksia korjataan, huolletaan ja ylläpidetään tavalla, joka edistää terveellistä sisäilmaa. Lisäksi ryhmä haluaa perehtyä syihin, jotka aiheuttavat sairausoireita joissakin rakennuksissa asuvissa, opiskelevissa ja työskentelevissä ihmisissä, sekä parantaa sairastuneiden asemaa.

Sisäilmaryhmän puheenjohtajaksi valittiin Satu Hassi (VIHR), varapuheenjohtajaksi Eeva-Johanna Eloranta (SD) ja johtokunnan muiksi jäseniksi Anders Adlercreutz (RKP), Susanna Huovinen (SD), Veera Ruoho (PS), Saara-Sofia Siren (KOK) ja Antero Vartia (VIHR). Johtokuntaa pyritään vielä täydentämään siten, että kaikki eduskuntaryhmät ovat edustettuina.

Kommentit pois päältä artikkelissa Eduskunnassa perustettiin kansanedustajien sisäilmaryhmä