Kesäpuuhia

Kansanedustajien kesän istuntovapaa pääsi tänä vuonna alkamaan pääministerivaihdoksen takia vasta juhannuksen jälkeisellä viikolla. Heinäkuun viileähkö ensimmäinen viikko meni minullakin kaappeja siivoillessa, mutta sen jälkeen pääsimmekin jo Kustaviin, jossa meillä on toista kesää pieni mökki saaressa. Koko viime kesä meni maalaillessa ja mökkiä kuntoon laittaessa, mutta tänä kesänä pääsimme paremmin jo rentoutumaankin. Erityisen paljon kesäiloa toi perheeseemme kesäkuun alussa tullut suloinen koiranpentu Taika. Murhetta on tuonut aika ajoin meidänkin rantaamme lipunut sinilevä, joka voi pienelle pennulle olla hengenvaarallinen.

Elokuusta alkaen ei kyse ole kansaedustallakaan enää lomasta, vaan erilaiset muut kansanedustajan tehtäviin liittyvät työt, sillä eduskunta kutsutaan koolle vasta syyskuun alusta. Tärkeä osa kansanedustajan työtä tapahtuu omassa maakunnassa. Näin kesällä erilaiset tapahtumat ja kesämarkkinat ovat tärkeitä paikkoja, joissa tavataan ihmisiä ja kuulostellaan niitä kentän tuntoja. Viime viikonloppuna kuulostelin näitä tuntoja Perniössä ja Sauvossa, ensi viikonloppuna Askaisissa ja Mynämäellä. Markkinoita riittää joka viikonlopulle aina syyskuulle asti.

Kansanedustajan elokuulle kuuluu tärkeänä osana myös eduskuntaryhmän kesäkokoukset, joita on tapana järjestää eri puolilla Suomea. Tänä vuonna oma eduskuntaryhmäni pitää kokouksensa Lappeenrannassa. Silloin mietitään tulevan poliittisen syksyn suuntaviivoja ja tulevia päätöksiä. Myös puolueella ja piirillä on omat suunnittelukokouksensa elokuun aikana ja kaupunginvaltuustonkin kokous pidetään loppukuusta.

Istuntovapaan aikana me kansanedustajat tapaamme myös eri sidosryhmien jäseniä, luemme sähköpostia, vastaamme kansalaisten viesteihin, kirjoitamme lehtiin, kirjoitamme blogeja, koetamme olla aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja suunnittelemme tulevan syksyn töitämme. Ensi vuoden eduskuntavaalejakin tässä aletaan pikku hiljaa suunnitella.

Kommentit

Jätä kommentti