Meriteollisuuden aaltoja

Iso kivi putosi meiltä turkulaisilta rinnasta, kun kuukausi sitten solmitussa telakkakaupassa Turun telakka siirtyi vakaan saksalaisen Meyer Werftin ja Suomen valtion omistukseen. Viimeistä sinettiä eli saksalaisten kilpailuviranomaisten hyväksyntää kaupalle, odotellaan näinä päivinä. Meriklusterissa eli meriteollisuuden eri aloilla viime aikoina virinnyt elämä kertoo, että hallituksen tekemä ratkaisu ryhtyä Turun telakan vähemmistöosakkaaksi oli oikea päätös.

Uusia tilauksia

Telakalla mielialat ovat kohonneet, kun tilauskirjaan tuli tekeillä olevan Mein Schiff 4:n lisäksi kaksi uutta TUI-risteilijää. Uudistuksia tullee lisää, kunhan telakkakauppa saa tuon viimeisen sinettinsä. Telakan lisäksi positiivisia heijastusvaikutuksia tullee jatkossa alihankkijoiden lisäksi alueemme koko elinkeinoelämälle palvelualoja myöden.

Uusia innovaatioita

Paljon muitakin hyviä uutisia meriteollisuudesta olemme jo nyt saaneet. Rikkipesurit, joita Langh Ship ja Nordkalk ovat kehitelleet, käyvät hyvin kaupaksi. Uusia suunnitelmia laivasuunnittelun alalla kuuluu olevan Elomaticilla ja Deltamarinilla. Tilauskirjat ovat täynnä myös naantalilaisella Turun korjaustelakalla.

Telakan oheen viritellään Turussa nyt Blue Industry Parkia, johon toivotaan mukaan sekä kotimaisia että kansainvälisiä yrityksiä. Raumallahan vastaavanlainen yrityspuisto on lähtenyt hyvin käyntiin. Meriteollisuuden kansainväliset kasvunäkymät ulottavat nyt aaltonsa meille tänne Turkuun asti. Ottakaamme niistä kaikki hyöty irti alueemme kasvun ja työllisyyden parantamiseksi.

Kommentit

Jätä kommentti