Suklaata yrittäjälle

Julkaistu Kulmakunnassa 27.12.2014

Suuri joukko suomalaisia työskentelee pienyrittäjinä. He tuovat työllään oman merkittävän panoksensa siihen, että talouden moottorit pysyvät käynnissä näinä haastavina aikoina. Suomi tarvitsee vielä lisää yrittäjyyttä, jotta pärjäämme. Liian harvat kuitenkaan uskaltavat yrittäjiksi lähteä.

Monet pienyrittäjät tai itsensä työllistäjät aina hierojista putkimiehiin ovat varsin haavoittuvassa asemassa. Turva riskin sattuessa on heidän osaltaan usein heikolla tasolla. Monen osalta esimerkiksi yrittäjäeläkemaksut jäävät niin alhaisiksi, että eläkeiän koittaessa edes takuueläkkeen raja ei aina ylity.

Sdp herättelee keskustelua Suklaata yrittäjälle -tempauksella, jossa yrittäjälle ojennetun suklaatervehdyksen ohessa keskustelemme yrittäjyyden haasteista eli siitä mitkä ovat yrittäjän terveiset meille poliitikoille. Mitä voisimme tehdä paremmin, jotta yrittäminen olisi helpompaa ja sen riskit lievempiä? Miten voimme olla pienyrittäjän asialla?

Kysymys ei ole vain suklaakonvehdeista. Kyse on askeleesta kohti arvostavampaa suhtautumista yrittäjyyteen. Tavoitteenamme on ALV-velvollisuuden alarajan korottaminen, yrittäjien sairasloman omavastuuajan lyhentäminen ja sosiaaliturvan parantaminen. Voisiko vaikkapa työttömyysturvaa saada yrittäjyyden alkutaipaleella?

Sdp:n osalta kyse on paluusta alkujuurille, jolloin yrittäjät, esimerkiksi suutarit ja räätälit olivat tärkeä osa uutta puoluetta. Vaikka suklaa ei yhdenkään yrittäjän yritystä pelasta, kannattaa tuohon askeleeseen suhtautua rakentavasti. Uusia askeleita yrittäjyyden puolesta todella tarvitaan, sillä nykyisessä monimutkaisessa maailmassa juuri yrittäjyys on se tehokkain tapa luoda vaurautta ja menestystä mille tahansa kansakunnalle.

 

 

Kommentit

Jätä kommentti