Eloranta lähdössä maakuntavaaliehdokkaaksi Varsinais-Suomessa

Etusivu,Tiedotteet

Tiedote
1.3.2018

Turkulainen kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) on päättänyt tarjoutua ehdokkaaksi maakuntavaaleihin Varsinais-Suomessa.

– On tärkeää, että uusiin maakuntavaltuustoihin tulee valituksi poliittisesti kokeneita ihmisiä, koska ollaan aloittamassa aivan uuden hallintotason päätöksentekoa. Itse olen ollut poliittisessa päätöksenteossa mukana yli 20 vuotta ja olen valmis tuomaan oman kokemukseni ja osaamiseni uuteen maakuntavaltuustoon, mikäli maakunnan asukkailta valtakirjan siihen työhön saan.

– Uusissa maakunnissa ollaan suuren tuntemattoman äärellä, kun luodaan ihan uusi hallinnon porras. Erityisen tarkan paikan edessä ollaan, kun kaikki tähän mennessä kunnissa tuotetut sosiaali- ja terveyspalvelut henkilöstöineen siirtyvät uusiin maakuntiin. Hallituksen uudistusmalliin liittyy paljon erilaisia haasteita. Uudet maakuntavaltuutetut ovatkin paljon vartijoina, jotta asukkaiden yhdenvertainen sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuus ja ihmisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen voidaan mahdollisimman hyvin turvata myös jatkossa, Eloranta toteaa.

– Maakuntavaaleihin valmistautumista sekä kansalaisen että ehdokkaan näkökulmasta toki hankaloittaa se, että maakunta- ja sote -lainsäädäntö ei vielä ole valmistunut ja osaa lainsäädännöstä eli valinnanvapauslainsäädäntöä ei vielä ole edes tuotu eduskuntaan, Eloranta pahoittelee.

Lakipaketin toivotaan valmistuvan eduskunnasta vasta reilu kolme kuukautta ennen lokakuulle aiottuja vaaleja.

– Ajaessaan maakuntavaaleja väkisin jo lokakuulle, Suomen hallitus toimii vastoin Euroopan neuvoston suosituksia, joiden mukaan lainsäädännön tulisi olla valmiina vähintään vuotta ennen vaaleja. Puolueet joutuvat nimeämään ehdokkaita vaaleihin, vaikka maakunnan lopullisista tehtävistä ei ole vielä päätöstä olemassa. Itse toivoisin, että maakuntavaalien ajankohtaa siirrettäisiin seuraavalle keväälle, samaan yhteyteen eduskuntavaalien kanssa, jotta kansalaiset tietävät mistä ollaan päättämässä, Eloranta kertoo.