Eloranta: Lapsiperheiden verovähennyksen poisto on ikävä viesti perheille

Etusivu,Tiedotteet

Eloranta: Lapsiperheiden verovähennyksen poisto on ikävä viesti perheille

Tiedote 31.8.2017

Suomessa yli 100 000 lasta elää köyhyydessä, syntyvyys on alhaisinta 150 vuoteen ja väestön huoltosuhde on muuttumassa radikaalisti huonompaan suuntaan. Ja mitä tekee hallitus: lisää lapsiperheiden ahdinkoa lakkauttamalla lapsiperhevähennyksen.

– Budjetin jakovara tulisi suunnata niille, jotka ovat tässä yhteiskunnassa kaikkein turvattomimmassa ja heikoimmassa asemassa. On syytä huomioida, että sosiaaliturvaan tehdyt panostukset jäänevät mittaluokaltaan pienemmiksi kuin indeksijäädytykset, jotka leikkaavat useimpien etuuksien ostovoimaa n. yhden prosentin. Hallituksella pitäisi olla rohkeutta panostaa suomalaisten hyvinvointiin tasapuolisesti, vaatii kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.).

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimuksen mukaan köyhyyden esiintymiseen, tasoon ja seurauksiin vaikutetaan poliittisilla valinnoilla. Lapsiperheiden toimeentuloa voitaisiin helpottaa muun muassa kohentamalla lapsiperheiden tulonsiirtoja, lisäämällä lapsikorotus opintotukeen ja kehittämällä opiskelun eri vaiheisiin helposti saatavaa tukea, jotta kaikki nuoret voisivat saada ammatillisen koulutuksen.

– THL on painottanut myös sitä, ettei vain perhepolitiikassa vaan monilla muillakin politiikan alueilla tehdyt päätökset, esimerkiksi verojen ja maksujen korotukset, ovat heijastuneet lapsiperheiden toimeentulon ja hyvinvoinnin mahdollisuuksiin. Haitalliset poliittiset päätökset voitaisiinkin välttää arvioimalla etukäteen päätösten seurauksia lasten ja lapsiperheiden kannalta, Eloranta muistuttaa.