Kesäpuuhia

Etusivu,Kirjoituksia

Eduskunnan istuntovapaa pääsi tänä vuonna alkamaan vasta juhannuksen jälkeisellä viikolla. Heinäkuun viileähkö ensimmäinen viikko meni minullakin kaappeja siivoillessa, mutta sen jälkeen pääsimmekin perheen kanssa  Kustaviin, jossa meillä on jo toista kesää pieni mökki saaressa. Koko viime kesä meni maalaillessa ja mökkiä kuntoon laittaessa, mutta tänä kesänä pääsimme paremmin rentoutumaankin. Erityisen paljon kesäiloa toi perheeseemme kesäkuun alussa tullut suloinen koiranpentu Taika.  

Vaikka eduskunta kutsutaan koolle vasta syyskuun alussa, vievät elokuusta alkaen erilaiset kansanedustajan tehtäviin liittyvät työt jo paljon aikaa kaikkina viikonloppuinakin. Tärkeä osa työstä tapahtuukin omassa maakunnassa. Näin loppukesällä erilaiset tapahtumat ja kesämarkkinat ovat tärkeitä paikkoja, joissa tavataan ja kuunnellaan ihmisiä ja kuulostellaan kentän tuntoja.

Tärkeä osa elokuuta ovat eduskuntaryhmien kesäkokoukset, joita on tapana järjestää eri puolilla Suomea. Tänä vuonna oma eduskuntaryhmäni pitää kokouksensa Lappeenrannassa. Silloin mietitään tulevan poliittisen syksyn suuntaviivoja ja tulevia päätöksiä. Myös puolueella ja piirillä on omat suunnittelukokouksensa elokuun aikana ja kaupunginvaltuustonkin kokous pidetään loppukuusta.

Istuntovapaan aikana me kansanedustajat tapaamme myös eri sidosryhmien jäseniä, luemme sähköpostia, vastaamme kansalaisten viesteihin, selvittelemme ja koetamme viedä eteenpäin erilaisia asioita, olemme yhteydessä ministereihin, kirjoitamme lehtiin, kirjoitamme blogeja, koetamme olla aktiivisia sosiaalisessa mediassa ja suunnittelemme tulevan syksyn töitämme. Ensi vuoden eduskuntavaalejakin tässä aletaan pikku hiljaa jo suunnitella.

 

Kulmakunta 6.8.2014