Tanssista kohtuullinen toimeentulo

Etusivu,Tiedotteet

TIEDOTE 4.10.2017

Taiteilijoiden ja kansanedustajien Arkadia-seura tutustui Susanna Leinonen Companyn Tanssisesonki-hankkeeseen, jonka tavoitteena on freelance-tanssijoiden työskentelyolosuhteiden parantaminen ja ryhmän toiminnan pitkäjänteinen kehittäminen. Kyseessä on Jane ja Aatos Erkon säätiön tuella toteutettava kolmivuotinen hanke. Sesongin aikana tanssijat ovat palkattuina täysipäiväisillä kuukausipalkkaisilla sopimuksilla.

Hanke parantaa vapaan kentän työskentelyolosuhteita, joissa työsopimukset ovat yleensä hyvin lyhyitä. Lisäksi Tanssisesonki antaa tanssijoille harvinaisen mahdollisuuden työllistyä yhden työnantajan palvelukseen useamman kuukauden ajaksi.

– Tanssijoiden työoloja tulee vakauttaa ja työstä tulee saada kohtuullinen korvaus. Lähivuosina valmistuva Tanssin Talo tuo kaivatun esiintymistilan tanssille, Arkadia-seuran puheenjohtaja, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta toteaa.

Usein kulttuurialan hankkeissa päädytään palkkaamaan lisää tuotantohenkilökuntaa ja saatu rahoitus menee harvoin suoraan taiteilijoille. Tanssisesongin ansiosta taiteilijoille maksetut palkat ohittavat hallinto- ja tuotantohenkilökunnan palkkakulut ensimmäistä kertaa vuositasolla.

– On tärkeää, että Tanssisesonki myötä Susanna Leinonen Company ja Tanssiteatteri Raatikko toteuttavat myös kymmeniä tanssityöpajoja kahdeksasluokkalaisille nuorille, puheenjohtaja Eloranta lisää.

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt Susanna Leinonen Companylle 200 000 euron rahoituksen kolmelle vuodelle. Ensimmäinen Tanssisesonki sijoittuu ajalle 31.7.-29.11.2017. Sesongin aikana ryhmässä työskentelee viisi kuukausipalkkaista tanssijaa.

 

Taiteilijoiden ja kansanedustajien Arkadia-seuraan kuuluu n. 250 taiteilijaa ja kulttuurialan ammattilaista sekä kansanedustajat. Vuonna 1990 perustettu seura yhdistää kansanedustajia, taiteilijoita ja kulttuurielämän edustajia keskustelemaan kulttuuripolitiikasta, toimimaan kulttuurin puolesta ja nauttimaan taiteesta. Arkadia-seuran puheenjohtajana toimii kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta ja varapuheenjohtajana Musiikin edistämissäätiön johtaja Hannu Saha.