Kympillä 10000 uutta työpaikkaa

Kirjoituksia

Kaupan alalla ei mene erityisen hyvin. Meillä Turussa tämä on näkynyt mm. Anttila-tavaratalojen sulkemisina tai siinä, että Turun keskustassa liiketilat pikku hiljaa tyhjenevät. Syitä löytyy heikosta taloussuhdanteesta ja sen myötä työttömyyden kasvusta sekä ostovoiman laskusta. Rakenteellisiakin syitä löytyy, sillä yhä useammat meistä ovat alkaneet ostaa tarvitsemansa tuotteet verkkokaupasta ja vieläpä ulkomailla toimivasta. Niinpä kaupan alalta on hävinnyt viime vuonna 4000 työpaikkaa ja tänä sekä ensi vuonna arvioidaan häviävän vielä 9000 työpaikkaa lisää.

Suomalaisen työn liiton laskelmien mukaan me suomalaiset voisimme synnyttää 10 000 uutta työpaikkaa, jos ostaisimme kymmenellä eurolla kuukaudessa lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita. Kulutusta ei välttämättä siis tarvitse edes lisätä, mutta voi valita toisin, kotimaisen tuotteen ulkomaisen sijaan. Voi ostaa kotimaista Oxygenol-hammastahnaa Pepsodentin tai Colgaten sijasta, suomalaisia Valion tuotteita Danonen sijasta tai vaikkapa Xylimaxia Xylitol-Jenkin sijasta. Aura-sinappia, Erisan-pesupulveria, Mehukattia ja Trippejä ostamalla voit samalla olla edistämässä työpaikkojen syntymistä Turkuun.

Puhalletaan siis yhteen hiileen ja autetaan Suomi nousuun. Ostetaan kotimaisia tuotteita, mieluiten paikanpäällä tai suositaan ainakin kotimaista verkkokauppaa ulkomaisen sijasta. Muistetaan asioida myös Turun keskustassa eikä pelkästään kauppakeskuksissa ettei keskustamme enempää autioidu.

Turkulainen 26.11.2014