Tarvitaanko mustia autoja?

Kirjoituksia

Tarvitaanko mustia autoja?

 Paikalliset lehdet ovat vastikään kertoneet 90.000€:n  Audista, vaikkakin käytetystä, joka on hankittu Turun kaupungin johdon, lähinnä kaupunginjohtajan edustuskäyttöön. Näin niin kuin tavallisena veronmaksajana herää kysymys, että kuinka tarpeellisia tämmöiset edustusautot kuljettajineen oikein ovat kunnallishallinnossa? Onko näitä mustia autoja enemmänkin? Tiedustelujen perusteella sain selville, että keskushallinnossa on kaksi pääosin johdon käytössä olevaa henkilöautoa kuljettajineen.

 Miten tarpeellisia nykyisen tiedonvälityksen maailmassa tämmöiset edustusautot enää ovat, kun asioita ei enää tarvitse hoitaa niin paljoa paikan päällä käynnein. Lisäksi tulisi muistaa, että taksiliikenne toimii kyllä varsin joustavasti. Taksiyrittäjät ottavat varmasti mielellään kaupungin edustusajoja hoitaakseen. Ja eikös sitä ainakin eräillä poliittisilla tahoilla kovasti haluta juuri nimenomaan ulkoistaa kaupungin toimintoja. Tässä olisi erinomaisen hyvä yksityistämisen kohde.

 Kaupungin johdolla on myös niin mittava sihteeri- ja avustajamäärä, että sillä henkilökunnalla luulisi taksienkin tilailun onnistuvan. Kun laskee kahteen edustusautoon kuluneen investoinnin, huollot ja polttoaineen sekä kahden autonkuljettajan palkkaamisesta aiheutuvat kulut pääsee ihan yksinkertaisellakin matematiikalla sellaisiin lukemiin, että aika paljon saa taksilla ajella tuolla summalla.

 Ehkä voisi jotenkuten olla ymmärrettävää, että keskushallinnolla on käytössään yksi edustusauto kuljettajineen. Mutta että kaksi kappaletta. Ja että tämmöistä hintaluokkaa. Verovaroilla.

30.9.2010