Eloranta Etyjissä: Koulutus avain kestävään kehitykseen

Tiedotteet

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunnan jäsen, kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) korosti koulutuksen merkitystä kestävän kehityksen tavoitteiden toteutumiselle. Eloranta puhui yleiskokouksen talous-, tiede-, teknologia- ja ympäristökomiteassa Ison-Britannian Birgminghamissa maanantaina.

”Lapset ja nuoret ovat kärsineet pahoin koronapandemian turvatoimien ja koulujen sulkemisen vuoksi. Koulutusjärjestelmä oli monessa maassa ylikuormittunut jo ennen koronaa. Kun sen päälle tulevat vielä talouden heilahtelut ja julkisen talouden säästöpaineet, on syytä pelätä koulutuksen ja sen rahoituksen puolesta”, Eloranta totesi.

Kuitenkin juuri koulutus on Elorannan mukaan avain kestävään kehitykseen.

”Koulutus edistää talouskasvua niin yhteiskunnan kuin yksilönkin näkökulmasta. Koulutus auttaa ratkaisemaan niin taloudelliset, terveydelliset, yhteiskunnalliset kuin ympäristökriisitkin. Se on peruskivi uuden paremman maailman rakentamiseen.”

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen täysistunto on koolla Birminghamissa 2.–6. heinäkuuta. Siihen osallistuu lähes 250 Etyjin osallistujavaltioiden kansanedustajaa.