Eloranta: Pieni ja keskituloiset lapsiperheet saavat enemmän kuin mitä lapsilisäleikkaus vie

Tiedotteet

Eloranta: Pieni ja keskituloiset lapsiperheet saavat enemmän kuin mitä lapsilisäleikkaus vie

Tiedote 19.8.2014

Kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) on tyytyväinen valtiovarainministeri Antti Rinteen esitykseen lapsilisäkeikkauksen kompensaatiosta. Valtiovarainministeriön esityksen mukaan lapsen huoltajille tai huoltajalle myönnettävä vähennys on henkilökohtainen, ja se myönnetään molemmille vanhemmille. Vähennys tehdään suoraan verosta ja vähennyksen enimmäismäärä on 150 euroa ja yksinhuoltajalla 300 euroa vuodessa.  

Maan hallituksen ohjelman mukaisesti vähennys on kohdennettava pieni- ja keskituloisiin, jolloin vähennys pienenee esimerkiksi 3 % tulojen 26 000 euroa ylittävältä osalta. Yhteishuoltotilanteissa vähennys poistuu kokonaan henkilökohtaisten tulojen ylittäessä noin 32 000 euroa ja yksinhuoltajilla vähennys poistuu kokonaan tulojen ylittäessä noin 37 000 euroa. Mallin piiriin arvioidaan tulevan noin 500 000 verovelvollista.  Ensimmäisen kerran vähennyksen saa lapsen syntymävuotena ja viimeisen kerran sinä vuonna, kun lapsi täyttää 17 vuotta. Valtiovarainministeriössä laskettu malli on tuomassa merkittävän lisäyksen mm. pieni- ja keskituloisten perheiden, erityisesti yksinhuoltajaperheiden, kukkaroon.

– Pieni- ja keskituloisissa perheissä jokainen euro menee kulutukseen, joten valtiovarainministeriön esitys lapsilisäleikkauksen korvaamisesta on enemmän kuin tervetullut, Eloranta toteaa.