Turun nuorisovaltuusto vierailulla eduskunnassa

Tiedotteet

Tiedote 22.10.2014

Turun nuorisovaltuusto on vieraillut tänään eduskunnassa. Valtuutettujen ohjelmassa oli opastettu kierros eduskunnan tiloissa, tapaaminen varsinaissuomalaisten kansanedustajien kanssa ja täysistunnon seuraaminen.

Nuoret olivat erittäin monipuolisesti kiinnostuneita yhteiskunnallisista kysymyksistä. Keskustelussa esiin nousivat mm. valtion velka, työttömyyden hoito, oppisopimuskoulutus, Nato ja Ukrainan tilanne. Myös kansanedustajien palkkiosta ja lukumäärästä puhuttiin.

– Yhteiskunnallisesti valveutuneiden nuorten kanssa oli todella mielenkiintoista vaihtaa ajatuksia. Paljon puhutaan siitä, ettei politiikka kiinnosta nuoria, mutta tämä tapaaminen todisti aivan muuta, toteaa kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta.

Nuorisovaltuutettuja olivat tapamaassa kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta, Katja Taimela, Ilkka Kanerva, Stefan Wallin, Anne-Mari Virolainen, Lauri Heikkilä, Annika Lapintie, Pertti Hemmilä ja Ville Niinistö.

Turun nuorisovaltuustossa on edustus Turun kaupungin kouluista ja oppilaitoksista sekä Turun normaalikoulusta ja Turun Steinerkoulusta. Kouluista valittiin yksi edustaja ja yksi varaedustaja.

Nuorisovaltuustossa on 28 varsinaista jäsentä ja 22 varajäsentä. Kahden kalenterivuoden toimikaudelle valitut ovat 13–18 -vuotiaita. Nuorisovaltuusto perustaa harkintansa mukaan työryhmiä, joissa voi olla myös valtuuston ulkopuolisia jäseniä. 

Turun nuorisovaltuusto on perustettu vuoden 2014 alussa. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta kokouksessaan 23.9.2013. Samalla kaupunginvaltuusto päätti, että kymmenen vuotta toiminnassa olleen Nuortenturku -foorumin toiminta lakkautetaan nuorisovaltuustotoiminnan alkaessa.