Varsinais-Suomen kansanedustajat: Poliisin rahoitus turvattava

Tiedotteet

Hallituksen keväällä hyväksymän kehyspäätöksen mukaisesti poliisin ensi vuoden budjetti uhkaa jäädä 35–40 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Poliisihallitus on käynnistänyt tämän johdosta taloudellisen tilanteen arvioinnin ja resurssien tasapainottamista koskevan tarkastelun. Rahoituskehyksen toteutuessa edessä ovat sopeuttamistoimet, jotka koskevat kaikkea poliisin toimintaa ja kaikkia poliisiyksiköitä.

Varsinais-Suomen kansanedustajaryhmä tapasi torstaina Turussa poliisin johtoa Lounais-Suomen poliisilaitoksella, jota rahoitusleikkaukset myös koskisivat.

  • Poliisien määrän vähentäminen on ristiriidassa sisäisen turvallisuuden ja ihmisten turvallisuuden tunteen kanssa. Kaavaillut leikkaukset johtavat vääränlaiseen kehitykseen tilanteessa, jossa turvallisuusuhat ovat moninaistuneet, kansanedustajaryhmän puheenjohtaja Ilkka Kanerva.
  • Olemme kuulleet Lounais-Suomen poliisin huolta ja jaamme sen täysin. Turvallisuutta ei ole varaa heikentää, vaan päinvastoin tavoitteen on oltava poliisin toiminnan vahvistaminen ja tukeminen. Viestimme hallitukselle ensi viikon budjettiriiheen on, että poliisin määrärahat on tärkeä turvata, kansanedustajaryhmän varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta.
  • Eduskuntapuolueet ovat yhdessä vaatineet poliisien määrän lisäämistä, ja hallitus on kirjannut hallitusohjelmaansa tavoitteekseen poliisien määrän kasvattamisen 7500 vuoteen 2022 mennessä. Rahoitusleikkaus on tämän kanssa ristiriidassa. Rahoitusvaje tarkoittaa poliisin omien arvioiden mukaan ainakin 450 poliisin vähentämistä, kansanedustajat lisäävät.